streda 16. decembra 2009

Zima na Kysuciach

Zima na Kysuciach: Denník prisťahovalca

12. august
Nasťahovali sme sa do nášho nového domu na Kysuciach. Som taký šťastný, je tu krásne! Hory sú nádherné. Neviem sa dočkať, kedy ich uvidím pokryté snehom.

14. október
Najkrajšie miesto na svete! Lístie sa sfarbilo všetkými tými krásnymi odtieňmi žltej, oranžovej a červenej farby. Cestou domov z mesta som videl zopár jeleňov. Sú také pôvabné. Sú to najkrajšie zvieratá na svete. Toto tu bude raj. Milujem Kysuce.

11. november
Čoskoro sa začne lov na jelene. Nemôžem pochopiť, ako niekto môže zabíjať tak nádherné zvieratá. Dúfam že čoskoro napadne sneh. Je tak nádherne...

2. december
Tejto noci napadol prvý sneh. Vstal som a uvidel všetko pokryté bielou prikrývkou. Je to ako na nádhernej pohľadnici. Vyšli sme von, očistili schody a prístupovú cestu a potom sme sa guľovali (ja som vyhral). Keď prešiel snežný pluh, museli sme odhrnúť sneh spred brány. Aká krásna krajina...

12. december
V noci znova padal sneh. Znovu prešiel pluh a nahrnul sneh pred bránu. Ale je tu naozaj krásne.

19. december
V noci zase padal sneh. Nemohol som vyjsť s autom a ísť do práce. Je tu naozaj krásne, ale som už trošku unavený z lopatovania. Znovu prešiel ten pluh.

22. december
Tie biele hovná opäť padali celú noc. Už mám mozole od lopaty a aj chrbát ma bolí. Ten buzerant s pluhom akoby sa skrýval za rohom a čakal kedy ja odhrniem sneh spred brány. Sviňa jedna!

25. decembra
Veselé posrané a odporné Vianoce! A zase ten posraný sneh! Ak sa mi niekedy dostane do rúk ten sviniar s pluhom, tak ho zabijem! Šľak aby ich trafil! Prečo nesypú na cesty viac soli, aby sa ten protivný sneh rýchlejšie roztopil?

27. december
V noci znovu padal sneh. Už tri dni nevychádzam z domu. Iba aby som odhrnul sneh zakaždým, keď prejde pluh. Nemôžem nikam ísť, auto zapadlo do kopy snehu pred bránou a je aj chladno. Hovoria, že tejto noci má napadnúť nových 30 cm toho odporného humusu. Do riti...

28. decembra
Predpoveď nevyšla. Napadlo pol metra. Ak to takto bude pokračovať, neroztopí sa ani do ďalšej zimy. Už aj pluh zapadol a ten buzerant si prišiel odo mňa pýtať lopatu!!! Povedal som mu, že sa mi zlomilo už šesť lopát pri odhadzovaní toho bordelu spred brány, ktorý tam on na****l. Málo chýbalo k tom, aby som mu poslednou svojou lopatou nerozbil hlavu. Idiot jeden.

4. január
Konečne som sa dostal z domu. Bol som v obchode kúpiť trochu jedla pre rodinu. Keď som sa vracal, zrazil som autom jeleňa. Na aute je škoda za tridsať tisíc. Tá posratá háveď mala byť všetka pobitá! Všade ich je ako hnoja. Čo ich všetkých nepostrieľali ešte na jeseň? Hajzli poľovnícki.

2. február
Mám depresiu, som na práškoch. Zmrzla aj domáca 70%-ná slivovica.

3. mája
Bol som s autom v servise. Neuveriteľné, ako zhrdzavelo od tej zasratej soli, ktorú tí blbci všade rozsýpajú. Do prdele aj so soľou...

10. mája
Kašlem na to, sťahujem sa späť na dolniaky! Nemôžem pochopiť, ako na tých posratých Kysuciach môže žiť toľko ľudí...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára